Blogi

Hiilinielu Design Studion kolmas seminaari tulossa pian

DESIGN Design Muutama paikka vielä vapaana, ilmoittaudu tästä. OHJELMA HIILINIELU DESIGN STUDIO – MONIALAISTA YHTEISTYÖTÄ RAKENTAMASSA / klo 8.30–12 8.30 Aamukahvi 9.00 Tervetuloa Ulla Häggblom, tekniikan tohtori, koulutuspäällikkö, TAMK, projektipäällikkö, Hiilinielu Design Studio 9.10 Näkökulmia kiertotalouteen Riitta Silvennoinen, kiertotalousasiantuntija, Sitra 9.30 Metsien ilmastoviisas hyödyntäminen Anna Salminen, metsänhoitaja, tiedottaja, maa- ja metsätalousministeriö 9.50 Suomalaisten biotuotteiden kansainvälinen…

Protopaja 3 käynnistyi Tampereella

Tässä on protopajan aikataulu: 20.02.2017 Maanantai 08.30 – 09.15 Ilmoittautuminen, ryhmiin jako ja kahvit 09.15 – 09.40 Hiilinielu Design Studio, BootCamp ja Protopaja 3/ Ulla Häggblom 09.40 – 10.10 Tiimiytymistehtävä/ Valmentajat 10.10 – 10.40 Paperipussilla tulevaisuuteen/ Yritys 10.40 – 11.20 Co-Design toimintamuotona ja sen mahdollisuudet/ Jari Koskinen 11.20 – 11.45 Toimeksianto, roolit TAMK&LAMK/ Vesa Damski…

Lisää ideointia

Muottipakkauksen ohella teemme vaihtoehtoisesti taitettavan pakkauksen. Idea on nykyisten muovisten yrttiruukkujen korvaaminen pinnoitetulla biokartongilla. Pakkaus toimii samalla ruukkuna, jota voi käyttää yrttien kasvattamiseen. Ruukun sisällä on tilaa josta yrtin juuret voivat imeä sinne kaataman veden. Seuraavaksi prototyypin teko.

Fiinit Viinit – Sasky

  Brief oli tehdä luxus skumppa pakkaus. Pohjana suunnittelulle tultaisiin hyödyntämään uudenlaista paperia johon on lisätty sivujakeita. Erilaisia luksus suunnitelmia oli jo mielessä, mutta ensimmäisten testiajojen jälkeen tuloksena oli suhteellisen ohut paperi josta ei kantavia rakenteita helposti saa. Insinöörit tekivät materiaalitestauksia ja raportoivat ettei eri materiaalien välillä ollut paljon eroja teknisesti vaan lähinnä ulkonäöllisesti. Kaikkia…

Ready to eat – ruokakuljetuspakkaus

Aiheeksemme valikoitui ruokakuljetuspakkaus joka lisää takeaway aterian arvoa ja houkuttelevuutta. Nykyiset takeaway pakkaukset heikentävät mukaan otettavan ruokatilauksen sekä kokemuksen arvoa. Laadukkaalla brändäyksellä ja ruuan säilyvyyden parantamisella pyrimme vähentämään ruokahävikkiä ja takaamaan nautinnollisen ruokailuelämyksen. Olemme toimineet monialaisessa tiimissä johon kuuluu Tamkin biotuote- ja prosesitekniikan opiskelijoita sekä Lamkin muotoiluinstituutin opiskelijoita. Tällä hetkellä olemme konseptoimassa ruokakuljetuspakkausta prototypointia varten.

TAMK:n vierailu LAMK:ssa

6.10.2016 Puhutaan pakkauksen ominaisuuksista ja syistä sen käyttöön. Mietitään pakkausvaihtoehtoja hedelmä- ja kasvispakkauksille. Päätetään tehdä pakkaus kuudelle tomaatille tai persikalle kartongista ja lisäksi ”munakennon kaltainen” laatikko. Sovitaan työnjakoa.

TAMK:n labrat

26.9-28.10 TAMK:n labroissa mitattu tehtyjen ”kartongin” ominaisuuksia: -Perusominaisuudet(neliömassa, paksuus, tiheys) -Lujuusominaisuudet(veto- ja repäisylujuus) -Jäykkyys -Optiset ominaisuudet -Pintaominaisuudet  

Koeajo

22.9.2016 Mäskin koeajo toteutettiin 2%, 5%, ja 15% pitoisuuksilla. Perälaatikko meni tukkoon 15% kohdalla, jonka ei ajettu enään suuremmalla pitoisuudella.