Fiinit Viinit – Sasky

samppanjapakkauksen moodboard
Samppanjapakkauksen moodboard

 

Brief oli tehdä luxus skumppa pakkaus. Pohjana suunnittelulle tultaisiin hyödyntämään uudenlaista paperia johon on lisätty sivujakeita. Erilaisia luksus suunnitelmia oli jo mielessä, mutta ensimmäisten testiajojen jälkeen tuloksena oli suhteellisen ohut paperi josta ei kantavia rakenteita helposti saa. Insinöörit tekivät materiaalitestauksia ja raportoivat ettei eri materiaalien välillä ollut paljon eroja teknisesti vaan lähinnä ulkonäöllisesti. Kaikkia suunniteltuja seossuhteita ei pystytty tekemään testikoneen rajoitteiden takia, esimerkiksi mäski ei mennyt koneesta läpi lainkaan ja kaurankuorista voitiin tuottaa vain pienin prosentuaalinen seosmäärä jakeen suuruuden takia.

Teimme tutkimusta minkälaisia pakkauksia muualla oli tehty, mitkä ovat ajan trendit, missä samppanjaa kulutetaan ja ketkä sitä ostavat. Tapaamisessa Lahdessa toimme ajatukset yhteen ryhmäläisen kesken ja pohdimme projektia eteenpäin. Muotoilijat saivat hiplailla papereita ja nähdä testiajojen tulokset. Laadimme moodboardeja tukemaan ideointiprosessia varten.

Tampereella sillä välin tehtiin erilaisia testauksia materiaaleille. Makutestejä Fazerin sinisen avulla, vehnästä ja turpeesta tulivat maut läpi eniten. Lujuustesteissä selvisi ettei materiaali ole tasalaatuista.

Uudelleenmäärittelimme briefin materiaalin rajoitteiden takia ja lähdimme työstämään pakkausideaa joka käärittäisiin pullon ympärille. Asetimme tavoitteeksi korostaa uuden materiaalin ulkonäköä ja tuntua, luoden samalla luksus fiiliksen. Luonnostelimme erilaisia kääreitä, punoksia, kerrostettuja ja laskostettuja pakkauksia. Luonnoksista valitsimme pääteemoja joita lähdimme työstämään annetusta materiaalista. Valmistimme pienen erän hahmomalleja kokeillen materiaalin soveltuvuutta ja mukautuvuutta muotoihin.

Seuraavaksi jatkokehitämme valittua mallia ja viimeistelemme lopullisen prototyypin grafiikoineen.

Tiimi:

Sini-Tuulia Ahonen, Petra Paatero, Niilo Ulvelin, Annika Teittinen, Heidi Hansen-Haug

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *