Kuukauden rutistuksen jälkeen

Moro!

Juuri nyt saimme Hiilinielun Grand finalen päätökseen ja siirryimme tietokoneluokkaan tarkastelemaan mennyttä kuukautta, sillä jokaista meitä varmasti kiinnostaa miten olemme päätyneet tähän tilanteeseen.

Edellisen tapaamisen jälkeen TAMKin ”viisaat” insinöörit ovat puuhastelleet paperilaboratoriossa taukoamatta löytääkseen parhaan mahdollisen massatyypin tuotteelle, saaden huikeita tuloksia, joita tosin ei vielä olla päästy hyödyntämään itse pakkauksessa.

LAMKin puolella taas tytöt ovat tehneet pitkää päivää suunnitellessaan ja valmistaessaan prototyyppejä. Suunnittelun aikana käytettiin roppakaupalla Suomen luonnon parasta hiilinielua eli puuta, tosin paperin muodossa. Kun jonkinlainen hajustetablettiluonnos oli saatu kasaan oli aika siirtyä valmistamaan muottia, jonka avulla prototyyppi pystyttiin luomaan. Massasta tehty valos poistettiin muotista ja viimeisteltiin niin hyvin kuin mahdollista. Sen jälkeen kun tabletti näytti valmiilta, oli aika siirtyä valmistamaan ulkopakkausta tableteille…

Ulkopakkausta varten täytyi tietysti ensiksi saada idea miltä se näyttää, pitkien henkisten taistelujen jälkeen inspiraatio pakkaukselle löydettiin lopulta timantista, jonka muotoa hyödyntäen pakkausta lähdettiin valmistamaan. Timantin pohjalta pakkaukseen saatiin luotua nimi sekä logo, melkeimpä koko brändi siis! Haastavien kartonkien taitteluiden jälkeen pakkaus sai lopullisen muotonsa ja hiljalleen koko konsepti olikin valmis esiteltäväksi.

Esityksessä tuote esiteltiin pienelle, mutta rautaisen ammattitaidon omaavalle yleisölle, joka oli esityksen jälkeisen kyselytilaisuuden perusteella aivan haltioissaan ideastamme!

Seuraavaksi tuotteemme esitellään Designing cellulose for the future 2-tapahtumassa Helsingissä 16-20.5.2016 !!

logo

Terveisin Aaro, Jade, Lara ja Markus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *