SelluSeppojen tapahtumia Hartwallin vierailun jälkeen

Hartwallin vierailun ja tehtävänannon jälkeen aloimme ideoimaan tuotteita, joissa biokuitumassoja voisi hyödyntää. Ideoimme jo Hartwallilla hieman yhdessä eri vaihtoehtoja, ja jatkoimme tuotteen suunnittelua muotoilijapainotteisesti Lahdessa Tampereen insinöörien keskittyessä materiaalin tutkimiseen.

Vierailimme pian muotoilijaopiskelijoiden kanssa myös Ecopulp-nimisessä yrityksessä Kouvolassa, joka suunnittelee ja valmistaa kierrätettävistä biokuiduista muotilla painettavia pakkauksia mm. teollisuuden käyttöön. Vierailulla kävi selväksi, että meidän käytössä olevat kuidut soveltuvat huonosti suoraan elintarvikkeiden pakkauksiin, ja että kuitujen lisääminen ehkä vain heikentäisi kartongin ominaisuuksia. Saimme kuitenkin paljon tietoa muotinvalmistuksesta, eri tekniikoista sekä massan sekoittamisesta.

20160216_132951

Tuotteen suunnittelussa lähdimme liikkeelle arjen nesteistä, joita kartoitimme ja kävimme ohjatusti läpi. Tämän pohjalta päädyimme suunnittelemaan pakkausta kookosöljylle. Virvoitusjuomapakkaukseksi valitsimme olutpullon, jossa käyttäisimme biokuitumassaa etiketissä sekä korkissa, lähinnä esteettistä lisäarvoa tuomaan.

Näiden suunnitelmien myötä pyysimme insinöörejä tutkimaan miten materiaalimme toimisi esittämissämme konsepteissa. Materiaali on haastava, sen toimiminen käytännössä vaatii vielä paljon testaamista ja lopullinen tuotteemme hakee vielä muotoaan.

Seuraavan kerran tulemme tapaaamaan 30.3. Tampereella ja valitsemme jommankumman tuotteista, jota lähdemme viemään eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *